BRATISLAVA - Každý občas nestíha a dopraje si jedlo z fastfoodu. Po prečítaní tohoto článku si to nabudúce už možno rozmyslíte. Zamestnanci rýchlych občerstvení prezradili niekoľko zaujímavostí.
"Všetko ovocie v známom reťazci kaviarní je pôvodne zmrazené a následne sa rozmrazuje. Nie, že by to chutilo nejako zle, ale keď človek zváži, ako je tam všetko drahé, nemalo by to byť náhodou čerstvé?"
Iný zamestnanec zase radí vyhnúť sa po raňajkách radšej všetkému, čo obsahuje vajcia. Tie totiž príliš dlho čerstvé nevydržia. Tiež sa podľa neho rozhodne vyplatí nebrať menu, označené slovami: Tajomné, S prekvapením a podobne. Čo konkrétne sa do neho dáva, nevedia často ani zamestnanci... A bez rizika nie sú ani kurčatá. "Všetky kuracie kúsky, ktoré nie sú na kosti - napríklad v sendvičoch, šalátoch alebo slaných koláčoch, bývajú často staré aj niekoľko dní ."
Ak vidíte niečo v menu, z čoho sa ani jedna surovina nevyskytuje v ďalších jedlách z jedálneho lístka, dajte si pozor! Napríklad jedna reštaurácia ponúkala bravčový sendvič, lenže bravčové okrem toho na nič iné nedávali, nikto si jedlo príliš neobjednával, a tak bravčové nebolo čerstvé, ale staré niekoľko dní až týždeň.
Ďalším celkom známym fígľom reštaurácií sú veľmi ostré steaky. Keď už mäso nevonia, nie je nič jednoduchšie, než mu dopriať voňavú košieľku z korenia gyros alebo chilli.
Hranolky sa môžu predávať stále, bez ohľadu na to, aké su staré. Stačí ich vždy len ohriať v rozpálenom oleji.
V niektorých "reštikách" už zachádzajú príliš ďaleko. Ak vám na tanieri zostane chlieb, alebo nejaký dip, je možné, že to dostane niekto iný.
Myslíte si, že ak si objednáte šalát, nemôže byť na ňom nič pokazené? Omyl! Niekotré zariadenia totiž "kúpu" šalát v neriedených čistiacich prostriedkoch aby dlhšie vydržal. Tak to už je príliš, nemyslíte?
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies