Zamestnanci Českých aerolínií odvolali štrajk

NETKY.SK • 24 Október 2014, 17:04 • 2 min
Zamestnanci Českých aerolínií odvolali štrajk

PRAHA - Štrajk palubného personálu Českých aerolínii, ktorý stewardi a letušky ohlásili na budúci týždeň vo štvrtok, odborári po dohode s vedením firmy odvolali.

slovakia

left justify in out

Štrajkom chcel palubný personál protestovať proti rušeniu pracovných miest, ktoré je súčasťou reštrukturalizačného plánu ČSA. Stratové České aerolínie predávajú majetok a v septembri oznámili, že počet svojich zamestnancov znížia o tretinu.

 

"Sme radi, že sme dokázali uchrániť ďalšie pracovné miesta palubného personálu," uviedla predsedníčka podnikovej odborovej organizácie posádok lietadiel Petra Posová vo vyhlásení, ktoré odborári vydali spolu s manažmentom. "Všetky zúčastnené strany sa dohodli na kompromise, ktorého výsledkom je odvolanie štrajku a zároveň menší dopad prepúšťania," konštatuje sa vo vyhlásení. 

 

Václav Řehoř, zastupujúcu štátny Český Aeroholding, ktorý je majoritným akcionárom ČSA, vo vyhlásení uviedol: "Základné parametre reštrukturalizačného plánu táto dohoda nemení." České aerolínie vo štvrtok informovali, že dostali prísľub finančnej podpory zo strany svojho akcionára, firmy Korean Air, ako aj zo strany vlády. ČSA však uviedli, že podpora zo strany Korean Air je podmienená reštrukturalizáciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona