Zamestnanci automobiliek si budú môcť konečne vydýchnuť, vianočné odstávky sú naplánované rôzne

NETKY.SK • 20 December 2017, 12:38 • 2 min
Zamestnanci automobiliek si budú môcť konečne vydýchnuť, vianočné odstávky sú naplánované rôzne

BRATISLAVA - Blížia sa vianočné sviatky a zamestnanci slovenských automobiliek čaká konečne oddych a čas, ktorý si budú môcť užiť podľa vlastných predstáv. Najviac voľna si užijú pracovníci v bratislavskom Volkswagene. Tí si budú užívať až mesiac bez práce.

slovakia

left justify in out

V spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) prebehne takmer štvortýždňová zimná odstávka výroby. Automobilka sa bude podľa hovorkyne Lucie Kovarovič Makayovej pripravovať na príchod nových projektov a vykonávať údržbu zariadení. "Linky v bratislavskom závode sa zastavia v sobotu 23. decembra 2017 a v plnom rozsahu sa zamestnanci vrátia do práce 22. januára 2018," priblížila. V martinskom závode sa podľa jej slov výroba spustí 2. januára 2018 a v Nástrojárni v Stupave potrvá odstávka do 8. januára 2018.

 

Tisícky zamestnancov firmy na Slovensku tak strávia vianočné a novoročné obdobie doma vďaka tejto plánovanej celozávodnej dovolenke. "V nasadení zostáva vyše tisícka zamestnancov VW SK a pracovníci viacerých dodávateľských firiem," doplnila Kovarovič Makayová.

 

Na starosti budú mať technologické a stavebné úpravy, ktoré nie je možné urobiť počas nepretržitej výroby. Časovo náročné prestavby súvisia podľa hovorkyne predovšetkým s prípravou na nábehy nových produktov Volkswagen Touareg a Audi Q8. "Počas plánovanej odstávky výroby sa pravidelne uskutočňuje tiež komplexná údržba a kontrola zariadení," dodala. Produkcia automobilov sa v plnom rozsahu rozbehne opäť 22. januára 2018.

 

V spoločnosti Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom sa začala v stredu pravidelná vianočná odstávka výroby, ktorá potrvá do 2. januára 2018. "Počas odstávky urobíme údržbu strojov a zariadení, ktorú nie je možné zabezpečiť počas plnej prevádzky. Uvedené obdobie zároveň automobilka využije na inštaláciu a nastavenie výrobných technológií naviazaných na spustenie sériovej výroby nového modelu. Výrobný závod Kia Motors Slovakia opätovne spustí výrobu 3. januára budúceho roka," uviedol hovorca automobilky Bačé.

 

Kia Motors Slovakia je jediný výrobný závod spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovali ho v rokoch 2004 až 2006. Výrobu automobilov, ako aj motorov pre osobné autá, spustili v decembri 2006. Na Slovensku v súčasnosti Kia zamestnáva viac ako 3800 ľudí. Aktuálne patrí medzi troch najväčších výrobcov a exportérov v Slovenskej republike. Od začiatku sériovej výroby opustilo brány závodu už viac ako 2,9 milióna vozidiel a približne 4,4 milióny motorov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies