Zamestnanca daňového úradu obvinili zo zneužívania právomoci

NETKY.SK • 28 Január 2015, 09:33 • 2 min
Zamestnanca daňového úradu obvinili zo zneužívania právomoci

BRATISLAVA/ŽILINA - Na zamestnancov daňových úradov si v uplynulých dňoch posvietili policajti v Žilinskom kraji spolu s Finančnými riaditeľstvom a inšpekciou finančného riaditeľstva.

slovakia

left justify in out

Zo zneužívania právomoci verejného činiteľa obvinili jedného Žilinčana. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, 35-ročný zamestnanec daňového úradu minimálne od roku 2010 vykonával inú zárobkovú činnosť odporujúcu zákonu o štátnej službe. Ako verejný činiteľ viedol a spracovával účtovníctvo rôznym fyzickým a právnickým osobám a v ich mene komunikoval so štátnymi orgánmi, u niektorých následne dokonca vykonával kontroly. Počas prehliadok policajti zaistili výpočtovú techniku, rôzne pamäťové médiá a listiny. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest na štyri roky až 10 rokov, vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Prípad polícia aj naďalej vyšetruje.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies