Žalujú producentov ságy Twilight: Je rasistická a plná zvráteností

NETKY.SK • 18 December 2013, 13:22 • 2 min
Žalujú producentov ságy Twilight: Je rasistická a plná zvráteností

LOS ANGELES - Americká spoločnosť Between the Lines Productions podala na producentov ságy Twilight žalobu, v ktorej sériu filmov o upíroch a vlkolakoch označila za rasistickú a plnú zvráteností.

slovakia

left justify in out

V spore so spoločnosťami Lionsgate a Summit tvorca paródie s názvom TwiHarder tvrdí, že Twilight šíri rasistické stereotypy, predovšetkým o pôvodných Američanoch a domorodej kultúre zobrazením Jacoba Blacka ako "šľachetného divocha, krvilačného bojovníka a sexuálneho predátora". Spoločnosť navyše obviňuje ságu z toho, že postavy v príbehu kladú dôraz na farbu pleti, ktorá určuje ich hierarchické a ekonomické postavenie. Čo sa týka zvrátenosti, sťažovatelia poukázali na to, že zobrazuje sexuálny vzťah 17-ročnej Belly Swan s Edwardom Cullenom, ktorý je od nej o takmer sto rokov starší.

Súdne spory medzi Between the Lines Productions a spoločnosťami Lionsgate a Summit pretrvávajú už dlhšie. Podľa Between the Lines sa firmy pokúsili o bezdôvodné zakázanie ich paródie TwiHarder. Za údajnú sabotáž od nich požadovala odškodné 500 miliónov amerických dolárov. Žalobu nakoniec stiahla v rovnaký deň, ako podala tú súčasnú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies