Zaľúbené páry môžu vyhrať svadbu na Oravskom hrade

NETKY.SK • 8 Február 2017, 15:09 • 2 min
Zaľúbené páry môžu vyhrať svadbu na Oravskom hrade

ORAVSKÝ PODZÁMOK - Pri príležitosti blížiaceho sa dňa zamilovaných obohatí len dva dni pred Valentínom Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava v Dolnom Kubíne prehliadku hradu o podujatie Filmárska klapka. Zaľúbené páry môžu v nedeľu 12. februára od 12.00 do 15.00 h dokonca vyhrať svadbu na Oravskom hrade.

slovakia

left justify in out

Oravský hrad láka svojou tajomnosťou filmárov už od začiatku 20. storočia. Do svetovej kinematografie sa zapísal už v roku 1922, kedy padol do oka tvorcom prvej čiernobielej verzie filmovej klasiky Dracula – Upír Nosferatu. Jeho hradby i interiéry využili aj v ďalších známych rozprávkach a filmoch ako napríklad Kráľ Drozdia brada, Princezná a žobrák, Sokoliar Tomáš či Láska na vlásku.

 

"Obľúbenou témou takmer v každom diele bola láska. Preto sme sa rozhodli venovať podujatie Filmárska klapka zaľúbeným, no na svoje si prídu všetci. Návštevníci sa môžu tešiť na divadelné a hudobné vystúpenia, na príbehy a zaujímavosti z natáčania filmov a v neposlednom rade na súťaž o svadbu na Oravskom hrade," informoval TASR Martin Farbák z oddelenia marketingu Oravského múzea.

 

Okrem cirkevnej alebo civilnej svadby na Oravskom hrade môžu návštevníci vyhrať tiež voľné vstupenky na podujatia Oravského múzea v roku 2017, svadobné fotografovanie alebo rôzne publikácie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona