Záložník Pedri sa stal najlepším mladým hráčom v Európe

NETKY.SK • 23 November 2021, 12:22 • 2 min
Záložník Pedri sa stal najlepším mladým hráčom v Európe

Tohtoročná anketa Golden Boy talianskeho denníka Tuttosport pozná svojho víťaza. Najlepším hráčom do 21 rokov na európskych trávnikoch sa stal hráč FC Barcelona Pedri.

slovakia

left justify in out

Futbalista oslávi vo štvrtok 19. narodeniny a prestížne ocenenie môže považovať za predčasný darček. Anketa sa vyhlasuje od roku 2003, prvým víťazom sa stal Holanďan Rafael van der Vaart a postupne ju ovládli mená ako Wayne Rooney, Lionel Messi, Isco, Paul Pogba, Anthony Martial či Kylian Mbappé.

 

 

„Ďakujem Tuttosportu za túto trofej, som na to hrdý. Poďakovanie patrí aj všetkým, ktorí za mňa hlasovali, rovnako ako fanúšikom za podporu, ktorú mi v roku 2021 venovali. Z môjho pohľadu to bol neuveriteľný rok. A ďakujem Barcelone, národnému tímu, rodine a všetkým, ktorí sú so mnou každý deň a bez ktorých by som sa nestal zlatým chlapcom,“ prezradil víťaz.

 

 

Pedri prišiel do Barcelony v lete minulého roka z druholigového Las Palmas a rýchlo sa stal súčasťou základnej zostavy, dokonca získal miesto v španielskom národnom tíme. V minulej sezóne pozbieral na klubovej úrovni celkovo 52 štartov a zaznamenal 4 góly, v prebiehajúcom ročníku nastúpil len štyrikrát, a to kvôli dlhotrvajúcim problémom so stehenným svalom. Na trávniku by sme ho mohli opäť vidieť na konci decembra.

 

 

Pedri ovládol poradie najlepších hráčov pred Judeom Bellinghamom z Borussie Dortmund, nominované boli aj mená ako Adeyemi (Salzburg), Eduardo Camavinga (Real Madrid), Charles De Ketelaere (Bruggy), Bryan Gil (Tottenham), Ryan Gravenberch (Ajax Amsterdam), Mason Greenwood (Manchester United) či Jamal Musiala (Bayern Mníchov).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies