Žalobca žiada, aby sa Pistorius podrobil psychologickej diagnostike

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 16:28 • 2 min
Žalobca žiada, aby sa Pistorius podrobil psychologickej diagnostike

PRETÓRIA - Hlavný juhoafrický prokurátor v prípade súdneho procesu s Oscarom Pistoriusom požiadal, aby sa dvojnásobne amputovaný atlét podrobil psychologickej diagnostike.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je fakt, že podľa psychiatričky Meryll Vorsterovej trpí Pistorius chorobným strachom a panikou. Informovala agentúra AP. Žalobca Gerrie Nel sa domnieva, že posudok spomínanej psychiatričky smeroval k tomu, aby zmätok, ktorý diagnostikovala u Pistoriusa, mohol hrať hlavnú úlohu pri streľbe na priateľku Reevu Steenkampovú zo 14. februára 2013. Prokurátor súčasne priznal, že hodnotenie Pistoriusovho psychického stavu vo vládnych zariadeniach by mohlo znamenať, že súd, ktorý začal 3. marca 2014, sa natiahne. 
           

Podľa Vorsterovej juhoafrický atlét Pistorius vyrastal s predstavou, že vonkajší svet je nebezpečný. Vzhľadom na rodinné prostredie a ďalšie stresové faktory trpí chorobným strachom a panikou. Porucha u neho údajne začala v období, keď sa rodičia napriek zdravotnému postihnutiu snažili nazerať na neho ako na "úplne normálneho".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona