Žalobám Sociálnej poisťovne čelia bývalí exekútori, 10 z nich už nie sú nažive

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 14:18 • 2 min
Žalobám Sociálnej poisťovne čelia bývalí exekútori, 10 z nich už nie sú nažive

BRATISLAVA - Nedostatky u 14 súdnych exekútorov zaznamenala Sociálna poisťovňa pri inventarizácii exekučných konaní.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala TASR, títo exekútori neodviedli vymožené sumy, a preto na nich podala trestné oznámenia a občiansko-právne žaloby.
     

Slovenská komora exekútorov upozorňuje, že zo 14 dotyčných exekútorov je desať mŕtvych a zvyšní štyria už v súčasnosti nie sú súdnymi exekútormi.
     

"Vítame, že Sociálna poisťovňa využíva všetky svoje zákonné možnosti na uplatnenie svojich nárokov," reagovala hovorkyňa Slovenskej komory exekútorov (SKE) Stanislava Kolesárová. Pripomenula, že bezúhonnosť súdnych exekútorov považujú za základný predpoklad výkonu ich povolania.
     

"SKE na svojich členov aplikuje princíp nulovej tolerancie. Zákonné ustanovenie o povinnosti exekútora poukázať veriteľovi vymožené prostriedky bezodkladne, ktoré od 1. novembra 2013 priniesla v poradí už 37. novela exekučného poriadku, vnímame ako krok prispievajúci k spravodlivosti a transparentnosti, ktorý zvyšuje istotu občanov v exekútorský stav. Ak bude mať Slovenská komora exekútorov v budúcnosti konkrétne informácie o porušovaní zákona zo strany niektorého svojho člena, bude voči nemu bezodkladne konať," ubezpečila hovorkyňa SKE.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona