Zákroky proti islamistom si vyžiadali 3 obete a 265 zatknutých

NETKY.SK • 27 December 2013, 19:08 • 2 min
Zákroky proti islamistom si vyžiadali 3 obete a 265 zatknutých

KÁHIRA - Podľa egyptského ministerstva vnútra boli viacerí demonštranti vyzbrojení

slovakia

left justify in out

Egyptská polícia v piatok tvrdo zasiahla proti podporovateľom Moslimského bratstva, ktorí v uliciach protestovali proti zaradeniu hnutia na zoznam teroristických skupín. Zatkla pritom 265 z nich. Ďalší traja ľudia zahynuli pri zrážkach medzi oponentmi a podporovateľmi islamistov. Podľa hovorcu egyptského ministerstva vnútra Haního Abd al-Latífa boli niektorí demonštranti vyzbrojení a útočili aj zápalnými fľašami.

Egyptská dočasná vláda v stredu vyhlásila niekdajšie vládnuce hnutie Moslimské bratstvo za "teroristickú organizáciu". Reagovala tým na útok v meste Mansúra, pri ktorom zahynulo 15 ľudí. Vo štvrtok zase formálne obvinila z terorizmu 18 členov zoskupenia vrátane bývalého poslanca a obvinila ich z príslušnosti k teroristickej organizácii. Radikáli v Mansúre útočili s pomocou výbušnín, ktoré naložili do auta a odpálili ich pred miestnou policajnou centrálou. Väčšina obetí sú pritom policajti. Egyptský prechodný premiér Házim al-Bibláví útok označil za pokus o zvrátenie prechodu krajiny k demokracii, pričom narážal na blížiace sa referendum o novej ústave. Zatiaľ neznámi páchatelia útočili v Egypte aj vo štvrtok, keď odpálili bombu v autobuse mestskej hromadnej dopravy v Káhire.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies