Zákroky ako z ríše snov, na toto diváci NHL len tak nezabudnú

NETKY.SK • 16 December 2019, 08:05 • 2 min
Zákroky ako z ríše snov, na toto diváci NHL len tak nezabudnú

Vo nedeľňajšom nočnom zápase medzi Pittsburghom Penguins, ktorý na svojom ľade hostil Los Angeles Kings, sa muselo ísť až do predĺženia. Čo sa ale počas nadstaveného času odohralo na ľade, bude už navždy patriť medzi momenty historické momenty.

slovakia

left justify in out

Zápas bol vyrovnaný

Duel v Pittsburghu ponúkol aj nezainteresovanému divákovi skvelý hokej. Šance aj góly na oboch stranách poslali zápas za stavu 4:4 do predĺženia. To sa v novom formáte už nejaký ten rok hrá 3 na 3, čo ponúka oveľa väčší priestor na ľade. Na druhej strane sa pri takejto hre trestá takmer každá zlá prihrávka.

 

img

 

Zákroky Jonathana Quicka

Hráči Los Angeles akurát chceli zakladať útok, no nepodarilo sa im zachytiť nahrávku cez stredné pásmo. Hráč Pitts Bryan Rust zacyhtil puk a rútil sa sám na bránku, v ktorej stál jeden z najlepších brankárov NHL.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Quick glove #lakingsofsweden #lakings #losangeleskings #jonathanquick #staplescenter

Príspevok, ktorý zdieľa La Kings of Sweden (@lakingsofsweden),

 

Jonathan Quick najprv vystihol kľučku Rusta a na dvakrát ho vychytal, keď si stihol pokryť ľavú stranu brány. Po jeho zákroku sa ale puk odrazil na druhú stranu klziska, kde sa prirútil ďalší útočník Penguins Teddy Blueger. Quick ukázal, prečo je jeho meno dvakrát právom vyryté na Stanley Cupu (2012, 2014).

 

 

Fleury sa v novembri tiež nenechal zahanbiť

Americký brankár sa v priebehu sekundy presunul do stredu brány a spravil tak zrejme najúžasnejší zákrok v histórii ľadového hokeja, a to sme so všetkou úctou mysleli aj na Marca-André Fleuryho z Las Vegas Golden Knights, ktorý už tento rok doma proti Torontu vychytal tiež nemožné.

 

 

Výsledok zápasu

Zápas medzi Pens a Kings napokon rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých uspeli "tučniaky". Rozhodol ich jediný gól Rusta, ktorý tak odčinil svoj neúspech po dvojnásobnom vychytaní od Quicka počas predĺženia.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies