Zakročiť voči ľuďom v špinavom a zapáchajúcom odeve sa bude môcť až od novembra

NETKY.SK • 10 Máj 2015, 14:15 • 2 min
Zakročiť voči ľuďom v špinavom a zapáchajúcom odeve sa bude môcť až od novembra

BRATISLAVA - Opatrenie, ktoré má umožniť vyviesť von zo železničných staníc ľudí, ktorí svojím špinavým odevom či zápachom obmedzujú ostatných cestujúcich, sa presúva na jeseň tohto roka.

slovakia

left justify in out

Účinnosť novely zákona o dráhach, ktorá ho má zaviesť do praxe, totiž ministerstvo dopravy po novom odhaduje na 1. novembra 2015. Pôvodne pritom počítalo s jeho platnosťou už od júna.

 

Podľa hovorcu rezortu dopravy Martina Kóňu sú dôvodom posunu pripomienky, ktoré k navrhovanej novele prišli. "V rámci legislatívneho procesu bolo vznesených niekoľko zásadných pripomienok zo strany subjektov, ktorým z daného zákona vyplývajú práva a povinnosti, odborových organizácií, ako aj od poradných orgánov vlády SR," vymenoval Kóňa. V súčasnosti sa tak podľa jeho slov návrh upravuje a v nasledujúcich dňoch má byť predložený na rokovanie vlády.

 

Opatrenie, ktorým možno takýchto ľudí vyviesť von zo železničných staníc, má podľa ministerstva dopravy skvalitniť poskytované služby pre cestujúcich. Podobné ustanovenia platia aj v autobusovej doprave a takýto krok sa zavádza po viacerých sťažnostiach cestujúcej verejnosti.

 

V súčasnosti totiž podľa rezortu dopravy nie je možnosť, ako zasiahnuť voči občanom, ktorí svojím odevom, vzhľadom alebo zápachom obmedzujú ostatných ľudí a cestujúcich v priestoroch železničných staníc a čakární. Novela má tak riešiť dlhodobý problém.

 

Ide pritom o rozsiahlu úpravu zákona o dráhach. Okrem tohto opatrenia sa ňou majú napríklad zaviesť aj rezervačné ceny pre dopravcov za pridelenú vlakovú trasu či možnosť odoberať dopravcom trasy, ktoré využívajú pod stanovený limit.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies