Žákovic Open má neopakovateľnú atmosféru

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 15:25 • 2 min
Žákovic Open má neopakovateľnú atmosféru

BRATISLAVA - Už pár hodín patrí histórii 14. ročník festivalu Žákovic Open, podujatia s výbornou zábavou a neopakovateľnou atmosférou, ktorý si vychutnali fanúšikovia slovenskej hudobnej scény.

slovakia

left justify in out

Trenčianske Bohuslavice v krásnom prostredí Bošáckej doliny privítali tento víkend 18 slovenských a českých skupín. Piatkový (25.7.) program v areáli penziónu Žákovic odštartovala slovenská skupina Talkshow, počas dvoch dní zahrali revivalová kapela Cpt. Slice, Moja reč, český spevák Xindl X. Fanúšikov dostali do varu domáci Hex a kapely Korben Dallas, Para či Le Payaco, ktorí celý koncert venovali náhle zosnulému trubkárovi Martinovi Ďurdinovi. 
      

"Na tomto festivale som vystúpil po prvýkrát a dúfam, že nie posledný. Bolo to fakt super, užili sme si hranie aj skvelé reakcie ľudí. Cestoval som sem s vysokou teplotou, bál som sa, že ten koncert ani neodspievam. Našťastie ma to nakoplo a všetko dopadlo super," povedal český spevák Xindl X.
      

Slovenským vrcholom piatkového večera bola skupina Korben Dallas. Trio na čele s charizmatickým Jurajom Benetinom predviedlo dokonalé hudobné majstrovstvo. Skladby Spoveď, Beh či Otec odspievalo spolu s kapelou celé publikum.
      

"Bolo to vynikajúce, na Žákovic Open sme hrali tretíkrát a do tretice to bolo najlepšie. Po prvýkrát sme tu koncertovali v roku 2012. Najskôr poobede na druhom pódiu, minulý rok v noci a teraz sme sa posunuli do hlavného času. Je to taká malá hudobnícka stretávka," hovorí frontman kapely Juraj Benetin.
      

Piatkový večer uzavreli kapely Billy Barman a Medial Banana. V sobotu (26.7.) nechýbal už tradičný futbalový zápas medzi hudobníkmi a návštevníkmi festivalu. Ten tohtoročný vyhrali muzikanti vďaka organizátorovi Yxovi z Hexu, ktorý dal dva góly.
      

Druhý deň festivalu Žákovic Open patril bratislavským skupinám Hex, Para a Le Payaco. Trojica Le Payaco predviedla publiku hity Dobrý večer priatelia, Sadni si mi na kolená a Kone. Následne fanúšikov dostala do varu bratislavská formácia Para. Lasky a spol. zahrali pecky Celé tie roky, Otec, Brutálna zostava, Abstinent či Matamatomatahari.
     

"Hrali sme si s chuťou. Zavolali sme si aj hosťa, zahral si s nami akordeonista Tibor. Publikum bolo výborné. Koncertovali sme tu už po deviatykrát, máme to tu radi," konštatoval frontman Pary Matúš Vallo.
      

Na Žákovici nemohli chýbať domáci miláčikovia - skupina Hex, ktorá odštartovala koncert s aktuálnym singlom Tak sa mi zdá. Potom odpálili megahity, ktorých majú na konte desiatky - Madelaine, Cesta z mesta, Vetroň, Maťo a Linda, V piatok podvečer a Keď sme sami. Skladbu Chvíľu áno, chvíľu nie si s nimi zaspieval Lasky z kapely Para. Hexáci predviedli tri skladby v akustickej verzii a pridali aj známy hit Should I Stay Or Slould I Go od anglickej kapely Clash z roku 1982. Hymnu dobrej nálady Nikdy nebolo lepšie spieval doslova celý festivalový areál.
      

"Som veľmi spokojný, hralo sa nám super. Páčili sa mi reakcie ľudí, tešili sa a spievali s nami. Máme radi tento festival, je to vlastne 'náš' festival, a preto máme k nemu osobitný vzťah," uviedol spevák Hexu Peter "Ďuďo" Dudák. 
      

"Som hrdý, že za tých 14 rokov sa na Žákovic Open stretlo kopec vynikajúcich kapiel a skvelých ľudí. Tento ročník festivalu bol famózny, priam nadpozemský. Všetko nám prialo, skvelé počasie a atmosféra, príjemní diváci, kapely hrali ako o život. Mám rád obyvateľov Trenčianskych Bohuslavíc, ktorí dajú do organizácie festivalu naozaj všetko. Cítim sa byť jedným z nich," sumarizuje organizátor Tomáš "Yxo" Dohňanský. 
      

Organizátori si pochvaľujú návrat k jednému pódiu, ku ktorému pridali chillout zónu. Už teraz plánujú jubilejný 15. ročník festivalu, ktorý prinesie špeciálne prekvapenia. Dokonalá priateľská atmosféra, akú nenájdete nikde inde, však určite nebude chýbať. TASR informovala PR manažérka podujatia Nora Krchňáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona