Zákonodarcovia z Robotníckej strany v Brazílii si osvojili exprezidentovo meno

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 08:04 • 2 min
Zákonodarcovia z Robotníckej strany v Brazílii si osvojili exprezidentovo meno

BRAZÍLIA - Vyše 60 členov brazílskeho Kongresu z opozičnej Robotníckej strany si formálne zmenilo meno, aby si uctili bývalého prezidenta Luiza Inácia Lulu da Silvu, ktorý je od víkendu vo väzení.

slovakia

left justify in out

Zákonodarcovia si do svojich mien pridali meno Lula, ktorým politika v krajine pomenúvajú. Krok iniciovala líderka strany Gleisi Hoffman, ktorá bude v kongresových dokumentoch a elektronickej hlasovacej tabuli uvedená ako Gleisi Lula Hoffman. Rovnako sa zachoval líder strany v dolnej komore parlamentu Paulo Pimenta, ktorý má po novom meno Paulo Lula Pimenta, a mnoho ďalších poslancov.

Iniciatíva zaujala aj zákonodarcov pravicových strán. Ich členovia si však svoje mená zmenili tak, aby v nich mali meno sudcu Sérgia Mora, ktorý prezidenta odsúdil.

Exprezident si v sobotu začal v meste Curitiba odpykávať trest odňatia slobody na 12 rokov a jeden mesiac, ktorý mu dali v januári pre korupčné obvinenia. Da Silva tvrdí, že jeho odsúdenie je politicky motivované a bude proti nemu naďalej bojovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies