Zákonodarcovia chcú Trumpa zbaviť prezidentských právomocí!

NETKY.SK • 11 Január 2021, 8:13 • 2 min
Zákonodarcovia chcú Trumpa zbaviť prezidentských právomocí!

Nancy Pelosiová predstavila plány na odvolanie prezidenta Donalda Trumpa z funkcie pred začatím procesu obžaloby. Ak sa to nepodarí, obvinia Trumpa z "podnecovania vzbury", keďže pri výtržnostiach zohrali významnú úlohu jeho vlastné výroky.

slovakia

left justify in out

USANancy Pelosiovápredsedníčka Snemovne reprezentantov amerického Kongresu, zákonodarcom predstavila plány na odvolanie prezidenta Donalda Trumpa z funkcie pred začatím procesu obžaloby. Informoval o tom spravodajský portál BBC.

 

img


Snemovňa reprezentantov by mohla pravdepodobne v pondelok hlasovať o rezolúcii, ktorá vyzve viceprezidenta USA Mikea Pencea, aby Trumpa zbavil prezidentských právomocí. Ak sa to nepodarí, obvinia Trumpa z "podnecovania vzbury", keďže pri výtržnostiach zohrali významnú úlohu jeho vlastné výroky.

Pelosiová v nedeľu poslala zákonodarcom správu s návrhom rezolúcie, vďaka ktorej sa môže viceprezident dožadovať aplikovania 25. dodatku americkej ústavy. V liste sa uvádza, že toto bude prvý krok, následne v Snemovni reprezentantov pristúpia k začatiu obžaloby.

"Budeme konať urgentne v záujme ochrany našej ústavy a našej demokracie, pretože tento prezident pre ne predstavuje bezprostrednú hrozbu," uviedla Pelosiová.

 

imgimg


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona