Zákonnosť kolaudácie vyhliadkovej veže na Štrbskom Plese preverí Generálna prokuratúra

NETKY.SK • 9 Február 2021, 09:01 • 2 min
Zákonnosť kolaudácie vyhliadkovej veže na Štrbskom Plese preverí Generálna prokuratúra

POPRAD - Informáciu pre agentúru SITA oznámila hovorkyňa Jana Tökölyová.

slovakia

left justify in out

Investor tejto stavby, popradská spoločnosť High Tatras Tower, s. r. o., priestor určený pôvodne na zriadenie múzea Tatranského národného parku pričlenil k prevádzke reštauračných služieb. Zmeny časti stavby investorovi dodatočne povolil v januári Stavebný úrad v Štrbe a skolaudoval ju. Výstavba veže začala ešte v júni 2019, petíciu proti jej výstavbe minulosti podpísalo viac ako 8-tisíc ľudí.

 

img

 

„Generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Prešove zabezpečiť preskúmanie zákonnosti rozhodnutia stavebného úradu obce Štrba o dodatočnom povolení zmeny stavby pred dokončením a vydaní kolaudačného rozhodnutia na stavbu vyhliadkovej veže Tatras Tower na Štrbskom Plese,“ uviedla Tökölyová.

 

„Náučno-vyhliadková veža Štrbské Pleso bude novou príležitosťou pre už existujúcich návštevníkov tejto lokality, ktorých cieľom z rôznych dôvodov nie je vysokohorská turistika. Medzi služby, ktoré Štrbské Pleso turistom ponúka, pribudne nová voľnočasová aktivita, ktorá sprostredkuje návštevníkom výhľady na masív Vysokých Tatier, panorámu Nízkych Tatier a Popradskú kotlinu,“ vyjadrila sa začiatkom minulého roka pre Startitup hovorkyňa Hight Tatras Tower Andrea Čurná.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona