Zákon o správcoch bytových domov má zvýšiť profesionalizáciu

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 14:40 • 2 min
Zákon o správcoch bytových domov má zvýšiť profesionalizáciu

BRATISLAVA - Zámerom pripravovaného návrhu zákona o správcoch bytových domov je zlepšenie profesionalizácie vykonávania tejto činnosti.

slovakia

left justify in out

Služby správcovských spoločností podľa štátneho tajomníka ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Františka Palka nie sú totiž natoľko kvalitné, aby s nimi mohla byť spokojnosť. Ministerstvo chce pripraviť návrh spomínaného zákona ešte v tomto roku.

 

"Nový zákon vytvorí lepšie predpoklady pre vyššiu profesionalizáciu týchto spoločností. Budeme viesť register správcov bytových domov s tým, že budú musieť byť splnené kvalifikačné predpoklady, školenia pracovníkov, ktorí v týchto spoločnostiach budú pracovať na úseku správy bytového fondu a budú musieť tiež absolvovať povinné odborné skúšky," informoval v utorok Palko. 

 

Spoločným základom hlavných cieľov Koncepcie štátnej bytovej politiky do roku 2020 je podľa štátneho tajomníka znižovanie energetickej záťaže bytov, aby po priemyselných budovách neboli druhým najväčším požieračom energie na Slovensku. "Táto koncepcia stojí na dvoch základných cieľoch - pokračovanie v rozvoji nájomného bývania ďalšími novými formami a ďalším dôležitým cieľom je obnova bytového fondu," povedal Palko. Postavené paneláky a domy by podľa neho mali poskytovať oveľa vyšší štandard bývania oproti súčasnosti. 

 

Ministerstvo plánuje pripraviť aj novelu zákona o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní a tiež úpravu zákona o Štátnom fonde rozvoja bývania. "Chceme ešte viac zvýrazniť potrebu znižovania energetickej náročnosti budov," dodal Palko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies