Zákon o OZE nemá nič spoločné s Pentou

NETKY.SK • 20 December 2012, 07:30 • 2 min
Zákon o OZE nemá nič spoločné s Pentou

Zákon o OZE nemá nič spoločné s Pentou - Politika Opoziční poslanci totiž tvrdia, že zákon je šitý na mieru finančnej skupine Penta a jej podniku PPC. Novela zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie (OZE) z dielne ministerstva hospodárstva nemá nič

slovakia

left justify in out

img

Opoziční poslanci totiž tvrdia, že zákon je šitý na mieru finančnej skupine Penta a jej podniku PPC.

Novela zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie (OZE) z dielne ministerstva hospodárstva nemá nič spoločné s finančnou skupinou Penta. V písomnom stanovisku pre médiá to dnes uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD) na margo kritiky zo strany opozičných poslancov.

"Len kresťanskí farizeji môžu takto klamať pred Vianocami. Boli to práve oni, ktorí napchali Paroplynový cyklus (PPC) do gágora Pente," konštatoval šéf sociálnych demokratov.

Opoziční poslanci totiž tvrdia, že zákon je šitý na mieru finančnej skupine Penta a jej podniku PPC. Podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Hrušovského chcel Smer-SD schválením novely ožobračovať ľudí, no nevyšlo mu to. Reagoval tak na poslanecké grémium, na ktorom sa rozhodlo, že snemovňa právnu normu odloží na januárovú schôdzu. 

"Vláda zvýšila ľuďom dane, týmto návrhom chce finančným skupinám zvýšiť príjmy. To je nehoráznosť. Odklad návrhu zákona považujeme za zľaknutie sa," povedal dnes Hrušovský.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona