Základom úspechu je dôsledná príprava, tvrdí režisér Zdeněk Troška

NETKY.SK • 10 Január 2018, 08:32 • 2 min
Základom úspechu je dôsledná príprava, tvrdí režisér Zdeněk Troška

BRATISLAVA - Český režisér Zdeněk Troška sa na všetky svoje filmy do detailu pripravuje.

slovakia

left justify in out

„Preto som všetky filmy točil len mesiac. Je to o tom, ako to máte vopred pripravené. Ja si vždy pred nakrúcaním prejdem s asistentom jednotlivé lokácie. Obídem si ich, niekedy aj viackrát, zistím, kde je ten záber najkrajší, všetko si zorganizujem a až potom idem točiť. Nerobím to, keď je už na mieste štáb, to je strata času,“ povedal Troška. „Tak to bolo aj pri Čertovinách - dvakrát sme si všetky miesta obišli, najprv na jar, potom začiatkom leta a až potom sme sa pustili do točenia,“ dodal 64-ročný rodák zo Strakoníc.

Na pekné miesto však občas natrafí aj celkom náhodne. „Stáva sa to, niekedy vám aj napriek obchôdzkam a prípravám pekné miesto unikne a objavíte ho až počas natáčania. Keď sme točili Čertoviny, odskočil som si napríklad iba na malú a zrazu som objavil také jačmeňové pole s vlčími makmi. Hovorím si 'Ježiši Mária! Vlčie maky a ten jačmeň! To je úplne rozprávkové!' a hneď som to miesto zakomponoval do záberu. Natiahli sme tam koľaj a natočili Saru (Saru Sandevu, pozn. red.), ako kráča cez maky a spieva. Bol to vlastne taký vécé záber,“ zasmial sa Troška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies