Základný závod Volkswagenu má obnoviť výrobu od pondelka

NETKY.SK • 28 August 2016, 15:32 • 2 min
Základný závod Volkswagenu má obnoviť výrobu od pondelka

WOLFSBURG - Volkswagen (VW) nezmontuje v stanovenom termíne 22.000 vozidiel Golf a Passat. Vznikne mu tým škoda okolo 100 miliónov eur. V dnešnom vydaní o tom informuje Welt am Sonntag.

slovakia

left justify in out

Z toho nedodá 10.000 vozidiel zákazníkom včas samotný základný závod koncernu vo Wolfsburgu. Bude to dôsledok prerušenia dodávky komponentov na autá od subdodávateľov ES Automobilguss a Car Trim.

 

"Bude trvať niekoľko týždňov, kým sa nám podarí vyrobiť autá, o ktoré sme prišli počas vynúteného prerušenia výroby," uviedol pre denník nemenovaný manažér. Výška škody však nie je zatiaľ oficiálne známa. Experti ju odhadujú na výrazne vyššiu ako 100 miliónov eur.

 

VW predpokladá, že sa montáž osobných áut rozbehne naplno od pondelka (29.8.). Chod montážnych liniek sa obnoví po tom, čo vedenie koncernu dosiahlo kompromisnú dohodu so subdodávateľmi.

 

K zastaveniu subdodávok došlo po tom, ako VW zrušil s nimi kontrakty a nebol ochotný zaplatiť im kompenzácie za ich straty.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies