Základnú školu v Brehoch dnes s ospravedlnením navštívil predseda Krajského súdu

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 15:57 • 2 min
Základnú školu v Brehoch dnes s ospravedlnením navštívil predseda Krajského súdu

BREHY - Základnú školu v obci Brehy dnes navštívil predseda Krajského súdu v Banskej Bystrici Milan Ďurica, aby sa osobne ospravedlnil riaditeľke a učiteľke za nevhodný výkon rozhodnutia zo strany vyššieho súdneho úradníka Okresného súdu Žiar nad Hronom v prípade sedemročného Marca. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa súdu Adriána Vašková.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej podotkla, predseda krajského súdu už pred časom vo svojom vyhlásení konštatoval nesprávny a nevhodný výkon predbežného opatrenia vo vzťahu k maloletému chlapcovi. Prijal tiež opatrenia, aby k takým pochybeniam už nedochádzalo. Zároveň však považoval za potrebné svoje stanovisko tlmočiť na pôde školy aj osobne.

 

Odňatie chlapca súdnym úradníkom a sociálnou pracovníčkou pred očami spolužiakov a učiteľky sa udialo 13. mája v obci Brehy. Úradník konal na základe rozhodnutia súdu, ktorý chlapca prisúdil matke. Dovtedy sa o neho starala stará mama, ktorá najskôr požiadala súd o zverenie malého chlapca a okresný súd jej ho dočasne aj zveril. Krajský súd však predbežné opatrenie zrušil s odôvodnením, že matka má na syna väčšie právo ako stará mama. Matka následne požiadala súd o výkon rozhodnutia, teda odňatie Marca starej mame. Následne ho odviezla do Švajčiarska. Súd o celkovom zverení malého chlapca do opatery však ešte nerozhodol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies