Základné školy môžu získať bezplatné učebné materiály

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 10:49 • 2 min
Základné školy môžu získať bezplatné učebné materiály

BRATISLAVA - Učitelia prvého stupňa základných škôl na Slovensku môžu bezplatne získať metodické príručky prepojené na digitálny vzdelávací obsah.

slovakia

left justify in out

Umožní im to nový projekt neziskovej organizácie Edulab s názvom „Moja prvá škola“. Príručka obsahuje viac ako 200 aktivít na výučbu vyše 30 tém zo Štátneho vzdelávacieho programu. Informovala o tom organizácia Edulab.


Riaditeľ neziskovej organizácie Edulab Ján Machaj hovorí, že cieľom projektu je posunúť hranice možností pre inovatívne vzdelávanie už na prvý stupeň základných škôl. "Učebné materiály umožnia učiteľom vyučovať pestrejšie, zábavnejšie, motivujúco a zároveň názornejšie, s väčším zapojením žiakov do procesu výučby. Ak tým pomôžeme vytvoriť v škole prostredie, v ktorom sa viac učí než vyučuje, viac motivuje ako núti a viac usmieva ako plače, budeme považovať náš cieľ za splnený,“ povedal o motivácii spustenia projektu Machaj.


Nová metodická príručka pre učiteľov prvého stupňa základných škôl je priamo prepojená na digitálne materiály z portálu www.kozmix.sk, kde budú mať učitelia zapojení do projektu rovnako bezplatný prístup. Recenzentmi publikácie sú odborníci z Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove pod vedením dekanky Jany Burgerovej. "Materiál považujeme za kvalitný doplnkový učebný zdroj, ktorý vnímame ako snahu o inováciu učebného obsahu s cieľom zvýšiť motivácie žiaka prostredníctvom jemu obľúbených informačných technológií,“ povedala Burgerová.


Prepojenie metodík s digitálnym učivom vníma pozitívne aj spoluautorka metodickej príručky Zuzana Berová. "V prvom rade si treba uvedomiť, že deti, ktoré teraz sedia v školských laviciach, sa narodili do digitálneho sveta a toto prostredie je im úplne prirodzené. Zapájanie digitálneho vzdelávacieho obsahu do vyučovania by teda malo byť samozrejmosťou,“ dodáva Berová. Projekt Moja prvá škola počíta aj s podporou učiteľov vo forme školení a sprievodnými aktivitami vo forme súťaží pre školy, učiteľov aj žiakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona