Základná umelecká škola pripravuje muzikál, hudbu zabezpečí orchester

NETKY.SK • 11 September 2017, 06:00 • 2 min
Základná umelecká škola pripravuje muzikál, hudbu zabezpečí orchester

BOJNICE - Základná umelecká škola (ZUŠ) v Bojniciach pripravuje svoj druhý autorský muzikál. Dej diela bude vsadený do Bojníc a priblíži život tamojšieho kastelána.

slovakia

left justify in out

"Chceli by sme tento rok zrealizovať po dlhšom období druhý muzikál v škole. Bude to z našej vlastnej tvorby, ja som napísal hudbu, môj dobrý textár a kamarát Miroslav Záhorský celý scenár a texty piesní. Bude to vlastne celoročná práca všetkých oddelení, takže tam bude živý orchester, speváci, tanečníci, ktorých máme takisto výborných, herci," načrtol riaditeľ bojnickej ZUŠ Jozef Baláž.

 

Dej muzikálu sa podľa neho bude odohrávať v súčasnosti, no budú tam i postavy z minulosti, a to bývalí majitelia zámku z rodu Pálffyovcov. "Hlavnou postavou bude kastelán, ktorý sa chystá do dôchodku a teraz hľadá svojho nasledovníka. Sú tam veci zo súčasného života, ktoré nás obklopujú, sú tam kladné i záporné postavy, intrigy, ale i ľúbostný vzťah," priblížil.

 

Do prípravy diela by sa mali zapojiť viaceré odbory školy. Muzikál by mala ZUŠ verejnosti predstaviť na konci školského roka 2017/18.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies