Zakladatelia startupov sa môžu uchádzať o grant vo výške 5 miliónov eur

NETKY.SK • 17 September 2014, 13:03 • 2 min
Zakladatelia startupov sa môžu uchádzať o grant vo výške 5 miliónov eur

BRATISLAVA - Začínajúci podnikatelia v oblasti informačných technológií sa môžu uchádzať o finančnú podporu, na ktorú je vyčlenených celkom 5 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Finančné prostriedky ponúka z grantov Európskej komisie slovenský akcelerátor The Spot Booster, člen prestížneho európskeho konzorcia softvérových akcelerátorov Ceed Tech, ktoré pomáha startupom s rýchlym vstupom na trh a so získaním ďalších investícií.
     

"Začínajúce podniky sa do polovice decembra môžu prihlásiť do aktuálnej výzvy. Prostriedky sa rozdelia medzi vybrané podniky. Druhá výzva bude nasledovať v roku 2015," informoval TASR Ivan Debnár, zakladateľ slovenského The Spot, jedného z 5 akcelerátorov združených v konzorciu Ceed Tech. "Granty od Európskej komisie majú byť priamo investované do novovznikajúcich softvérových startupov," doplnil. Pripomenul tiež, že z regiónu strednej a východnej Európy vzišlo v priebehu niekoľkých rokov viacero kvalitných startupov. "Podpora zo strany Európskej únie môže napomôcť budovaniu inovatívneho podnikania. Spojené sily a dodatočné finančné prostriedky umožnia inováciu naprieč celým regiónom," myslí si Debnár.
     

Ďalšími členmi sú StartupYard v Prahe, Digital Factory v Budapešti, Startup Wise Guys v Tallinne a Open Coffee Club vo Vilniuse. Títo členovia vrátane slovenského The Spot majú aktuálne v portfóliu takmer 100 spoločností, v rámci ktorých spolupracujú s viac ako 100 investormi a 450 mentormi z oblastí relevantných pre inkubované tímy. CEED Tech je koordinovaný spoločnosťou Civitta.
     

Startupy prijaté do jedného z piatich akcelerátorov, získajú počiatočný kapitál do výšky 30.000 eur a prejdú troj- až šesťmesačným intenzívnym procesom akcelerácie. Počas celého programu sa budú stretávať a radiť s viac ako 450 expertmi z rôznych oblastí, ktorí budú prezentovať svoje produkty na trhu a snažiť sa získať tak ďalšie investície.
     

V rámci grantového programu Európskej komisie budú startupy využívať open source FIWARE technológie a získajú ďalšie výhody. Pre projekty s najväčším potenciálom bude možné získať príspevok až do výšky 250.000 eur.
     

"V rámci konzorcia vítame predovšetkým projekty z oblastí big-data, cloudových služieb, analytiky, transakčných technológií, fintech, e-commerce, B2B technológií a bezpečnosti. Ako konzorcium vyberáme spolu 50 tímov, očakávame pestré portfólio žiadateľov," dodal Debnár.
     

Viac informácií môžu začínajúci podnikatelia získať na www.f6s.com/ceedtech.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies