Zakladateľ spoločnosti McAfee spáchal vo svojej cele samovraždu! Obával sa vydania do USA

NETKY.SK • 24 Jún 2021, 06:35 • 2 min
Zakladateľ spoločnosti McAfee spáchal vo svojej cele samovraždu! Obával sa vydania do USA

BARCELONA – Zakladateľa antivírusovej spoločnosti Johna McAfeeho našli mŕtveho v jeho cele.

slovakia

left justify in out

Ako uviedlo katalánske ministerstvo spravodlivosti, McAfee s najväčšou pravdepodobnosťou spáchal samovraždu. Táto správa pritom prišla len niekoľko hodín od rozhodnutia súdu o vydaní 75-ročného podnikateľa do Spojených štátov amerických. Tam je stíhaný za podvody, spiknutiekrátenie daní, za čo mu hrozili desiatky rokov za mrežami. 

 

 

img

 

Lekári mu už nedokázali pomôcť

Rezort spravodlivosti doplnil, že okamžite ako členovia väzenského zboru našli McAfeeho bez známok života, začali s oživovaním. Pomôcť mu však nedokázali ani privolaní lekári.

 

„Všetko nasvädčuje tomu, že išlo o samovraždu,“ informoval úrad s tým, že prešetrí celý incident. 

 

Američana zatkla polícia ešte v októbri minulého roka na letisku v Barcelone a súd ho poslal za mreže. Dlhé mesiace čakal na rozhodnutie súdu, či ho Španielsko vydá do rodnej zeme.

 

img

 

Podľa amerických úradov McAfee spoločne so svojimi kolegami klamal investorov, čo im malo vyniesť viac ako 13 miliónov USD. Na lavici obvinených sa ocitol aj McAfeeho blízky spolupracovník Jimmy Gale Watson. Ten mal v rokoch 2017 – 2018 zneužiť záujem investorov o trh s kryptomenami a podvodným spôsobom zarobiť niekoľko miliónov dolárov. 

 

Ako uvádza štátny zástupca v štáte Tennessee, McAfee sa vyhýbal aj plateniu daní. 

 

Voči rozhodnutiu sa mohol odvolať

Zosnulý veľkopodnikateľ ešte počas minulého týždňa tvrdil, že obvinenia sú politicky motivované. Dôvodom mala byť jeho kritika namierená voči americkému daňovému úradu IRS.

 

Následne začali padať obvinenia. Španielske úrady preto žiadal, aby ho do USA nevydávali, pretože by strávil zvyšok života za mrežami.

 

img

 

V stredu však španielsky súd potvrdil jeho vydanie do rodnej krajiny. Proti tomuto rozhodnutiu sa mohol odvolať a konečné rozhodnutie by tak pripadlo na vládu v Madride. 

 

McAfee založil v roku 1987 jednu z prvých firiem, ktorá vyvíjala antivírusové programy. Aj napriek tomu, že zo spoločnosti už dávno vystúpil, stále nesie jeho meno. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies