Zakladateľ Megauploadu Kim Dotcom chce založiť politickú stranu

NETKY.SK • 2 September 2013, 09:03 • 2 min
Zakladateľ Megauploadu Kim Dotcom chce založiť politickú stranu

WELLINGTON - Spoluzakladateľ zdieľacieho portálu Megaupload Kim Dotcom oznámil, že plánuje na Novom Zélande vytvoriť politickú stranu. Napísala to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Webová stránka strany s informáciami o našej vízii a kandidátoch začne fungovať spolu s ďalšou VEĽKOU udalosťou 20. januára 2014," napísal Dotcom na sociálnej sieti Twitter. Tento dátum je druhým výročím policajného nájazdu na Dotcomov dom v Aucklande, kedy nemeckého migranta zadržali kvôli americkým obvineniam z internetového pirátstva.

Novozélandský premiér John Key označil Dotcomovo oznámenie za reklamný ťah. "Je to ako všetko, čo od tohto chlapíka vidíme. Chce tu ostať a bojovať proti vydaniu...má veľmi dobrých PR ľudí," povedal Key. Dotcom prisľúbil Novozélanďanom nový podmorský kábel, spravodlivé ceny za internet a zrušenie dátových obmedzení.

Ako človek s trvalým pobytom nemôže Dotcom sám kandidovať do parlamentu, môže ale byť predsedom politickej strany. Dotcom čelí vydaniu do USA kvôli údajnému internetovému pirátstvu v spojitosti so stránkou Megaupload určenej na zdieľanie súborov, ktorej je spoluzakladateľom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona