Zakladateľ kryptomeny Stellar vysvetľuje význam decentralizácie

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 08:45 • 2 min
Zakladateľ kryptomeny Stellar vysvetľuje význam decentralizácie

Jed McCaleb, spoluzakladateľ spoločnosti Ripple a tvorca Mt.Gox burzy tvrdí, že decentralizovaná sieť je potrebná na to, aby obchody z kryptomenami boli úspešné z dlhodobého hľadiska. To je dôvod, prečo sa oddelil od Ripplu a vytvoril Stellar v roku 2014.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Centrálny finančný platobný systém nebude lepší ako PayPal alebo Swift, povedal v piatok pre CNBC. Decentralizácia poskytuje cestu k rastu siete.

 

Ripple je centralizovaný

 

McCaleb povedal, že je veľmi ťažké spustiť uzly mimo Ripple Labs. McCaleb, ktorý je hlavným technológom spoločnosti Stellar ešte poznamenal, že Stellar je protokol na úrovni internetu. Protokol by mala vykonávať nezisková organizácia a poznamenal, že ak by bol internet vytvorený spoločnosťou s cieľom dosiahnuť zisk, tak by bol dnes internet iný, ako ho poznáme.

 

Spoločnosť Stellar bola čiastočne úspešná, pretože neobmedzila svoju základňu investorov iba na niekoľkých účastníkov. Minca bola distribuovaná veľmi široko.

 

Tokeny kryptomeny Stellar sú známe aj ako lumeny a XLM. Na začiatku tohto roka sa zaradili medzi desať najhodnotnejších kryptomien podľa trhovej kapitalizácie. Mena však od začiatku roka klesla približne o 34%.

 

Stellar potrebuje na vykonanie transakcie len 5 sekúnd, čo je oveľa menej, ako potrebuje Bitcoin.

 

Blockchain a kryptomeny menia bankovníctvo

 

"Kryptomeny a technológia blockchain menia bankovníctvo. V budúcnosti môže prísť k vytvoreniu verejnej knihy, ktorú bude môcť vidieť každý a nebude môcť byť náhodne zmenená," poznamenal McCaleb minulý týždeň pre CNBC.

 

V najbližších 10 rokoch sa väčšina aktív stanú digitalizovanými. V priebehu nasledujúcich 10 rokov McCaleb predpovedal, že väčšina aktív, dokonca aj nešifrovaných, budú digitalizované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies