Zakladateľ kryptokapitálového podniku tvrdí, že ADA pravdepodobne nie je cenný papier, čo znamená, že cena kryptomeny Cardano by mohla vystúpiť

NETKY.SK • 17 Február 2023, 09:27 • 2 min
Zakladateľ kryptokapitálového podniku tvrdí, že ADA pravdepodobne nie je cenný papier, čo znamená, že cena kryptomeny Cardano by mohla vystúpiť

Kryptomena Cardano (ADA) nedávno zaznamenala výrazný rast, čím sa stala jednou z najväčších kryptomien na trhu. Ako však tvrdia niektorí odborníci, cena ADA by mohla ešte viac vystúpiť, a to vďaka vyhláseniam zakladateľa kryptokapitálového podniku Crypto Capital Venture, ktorý tvrdí, že ADA pravdepodobne nie je cenný papier.

slovakia

left justify in out

V kryptosvete je dôležité, aby kryptomeny neboli považované za cenné papiere, ktoré podliehajú regulácii Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC).

Ak by ADA bola považovaná za cenný papier, musela by spĺňať určité regulačné požiadavky, ktoré by mohli mať vplyv na jej trhovú hodnotu a obchodovateľnosť.

 

Podľa zakladateľa Crypto Capital Venture však ADA nie je cenný papier, pretože neplní niektoré kľúčové kritériá.

Tvrdí, že ADA nie je založená na spoločnosti, ktorá má určitý podiel na zisku, a že držitelia ADA nedostávajú žiadne príjmy zo spoločnosti. Taktiež upozorňuje, že ADA nie je regulovaná SEC.

Tieto tvrdenia môžu byť pre investičnú komunitu dobré znamenie, pretože znamenajú, že ADA nebude podliehať rovnakým regulačným obmedzeniam ako cenné papiere.

To by mohlo viesť k zvýšenému záujmu o ADA a k nárastu jej trhovej hodnoty.

 

V súčasnosti je ADA obchodovaná na kryptoburzách po celom svete a jej cena v poslednom čase výrazne vzrástla.

Napríklad od začiatku roka 2021 sa cena ADA zvýšila o takmer 700 percent. Podľa niektorých odborníkov by však rast ceny ADA mohol pokračovať, najmä ak bude ADA vnímaná ako kryptomena a nie ako cenný papier.

Vzhľadom na rýchly nárast hodnoty kryptomien a ich nestálosť však existuje riziko straty investície. Investori by mali vždy starostlivo zvažovať svoje rozhodnutia a informovať sa o kryptomenách z relevantných zdrojov.

 

Originá článku v angličtine si môžete prečítať tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona