Zakladateľ Facebooku Zuckerberg chce presadiť imigračnú reformu

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 12:04 • 2 min
Zakladateľ Facebooku Zuckerberg chce presadiť imigračnú reformu

WASHINGTON - Zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg vytvára pracovnú skupinu na podporu imigračnej reformy, vzdelávania a ďalších opatrení, ktoré majú pomôcť rastu ekonomiky. Uviedla to agentúra AP s odvolaním sa na dva zdroje blízke rokovaniam, ktoré však nechceli by menované.

slovakia

left justify in out

Zuckerberg sa spojil s ďalšími manažérmi z oblasti špičkových technológií a podpísal zmluvy s niekoľkými poprednými konzultantmi, medzi ktorými je napríklad bývalý tlačový tajomník Bieleho domu za vlády prezidenta Billa Clintona Joe Lockhart či šéf republikánskeho senátneho výboru Rob Jesmer.

Špičkové technologické spoločnosti zintenzívnili svoje lobovanie za imigračnú reformu, aby získali viac víz pre odborníkov zo zahraničia, ale spomínané zdroje tvrdia, že Zuckerbergov záujem je širší a zahŕňa získanie občianstva pre ľudí, ktorí žijú v USA ilegálne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies