Zakladateľ facebooku Mark Zuckerberg zarobil za hodinu neuveriteľné peniaze

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 12:44 • 2 min
Zakladateľ facebooku Mark Zuckerberg zarobil za hodinu neuveriteľné peniaze

SAN FRANCISCO – Ak si myslíte, že sa veľké peniaze nedajú zarobiť za hodinu, tak sa mýlite. Mark Zuckerberg totiž zarobil za jedinú hodinu toľko, že sa vám z toho zatočí hlava.

slovakia

left justify in out

Facebook zvýšil zisk v 2. kvartáli na vyše 2 miliardy

Sociálna sieť Facebook oznámila prudký rast zisku v 2. kvartáli, k čomu prispeli najmä príjmy z reklamy. Navyše, ako v prípade zisku, tak aj tržieb, Facebook prekonal očakávania trhov.

 

Čistý zisk dosiahol v 2. štvrťroku tohto roka 2,06 miliardy USD (1,87 miliardy eur), zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka to bolo 719 miliónov USD. Tržby sa zvýšili o 59 % na 6,44 miliardy USD.

 

Keď facebook zverejnil informácie o náraste zisku, hodnota akcií spoločnosti o hodinu stúpla o 6,5%. V dôsledku tohto rastu Mark Zuckerberg zarobil neuveriteľných 3,4 miliardy dolárov.

 

Hodnota jeho majetku stúpla na neuveriteľných 56,7 miliardy dolárov. Zakladateľ facebooku sa nachádza na piatom mieste medzi najbohatšími ľuďmi na svete. Pred ním je zakladateľ internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, ktorého odhadovaný majetok je 64 miliárd dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies