Zakladateľ Facebooku daroval školám 120 miliónov dolárov

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 12:55 • 2 min
Zakladateľ Facebooku daroval školám 120 miliónov dolárov

LOS ANGELES - Zakladateľ sociálneho webového systému Facebook Mark Zuckerberg s manželkou Priscillou Chanovou darovali školám v oblasti Silicon Valley, ležiacej južne od San Francisca, sumu vo výške 120 miliónov dolárov, a to aj napriek zanedbateľnému zlepšeniu, ktoré v školstve nastalo po ich podobnom dare pre iné vzdelávacie inštitúcie v USA.

slovakia

left justify in out

Zuckerberg s manželkou totiž pred štyrmi rokmi finančne podporili školy v chudobnej štvrti mesta Newark v štáte New Jersey. Očakávané výsledky sa však nedostavili, keďže došlo len k 10-percentnému nárastu počtu uchádzačov o vysokoškolské štúdium.
      

Chanová a Zuckerberg však denníku San Jose Mercury News povedali, že je ešte privčas na hodnotenie výsledkov dosiahnutých v New Jersey, ale dodali, že vďaka tejto skúsenosti sa naučili, ako dosiahnuť, aby ich snahy boli korunované úspechom.      
      

Šéf Facebooku na margo daru pre školy v Silicon Valley uviedol, že táto oblasť by mohla stať jednou z najprosperujúcejších na svete, ale upozornil, že tam je veľmi veľa škôl, ktoré nemajú dostatok financií.
      

"Pomoc pri zlepšovaní kvality štátneho školstva v tejto krajine je tým, na čom nám naozaj záleží," uviedli manželia zhodne.
      

Mark Zuckerberg bol vlani magazínom Chronicle of Philanthropy vyhlásený za najštedrejšieho a najmladšieho darcu, keď na rôzne charitatívne projekty poskytol približne miliardu dolárov.
      

Odhaduje sa, že osobný majetok Zuckerbergovcov má hodnotu asi  28,5 miliardy dolárov, za čo im patrí 21. priečka v rebríčku najbohatších ľudí sveta, vypracúvaného časopisom Forbes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies