Zakladateľ Amazon.com Jeff Bezos kúpil denník Washington Post

NETKY.SK • 6 August 2013, 08:38 • 2 min
Zakladateľ Amazon.com Jeff Bezos kúpil denník Washington Post

WASHINGTON - Zakladateľ spoločnosti Amazon.com Jeff Bezos za 250 mil. USD odkúpi aktíva amerického novinového vydavateľstva Washington Post, vrátane rovnomenného prestížneho denníka. Vydavatelia novín o tom informovali v pondelok.

slovakia

left justify in out

"Hodnoty Washington Post nie je potrebné meniť. Noviny ostanú verné povinnosti slúžiť svojim čitateľom a nie súkromným záujmom ich vlastníkov," napísal Bezos v liste zverejnenom na internetových stránkach denníka. Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Washington Post Donald E. Graham, rodina ktorého denník dosiaľ vlastnila, zmenu majiteľa uvítal. "Spolu s naším predstavenstvom sme sa rozhodli noviny predať až po tom, ako nás niekoľko rokov tvrdých výziev pre novinový priemysel donútilo začať uvažovať, či pre Washington Post neexistuje lepší majiteľ. Jeff Bezos je preukázateľne technologický a obchodný génius a jeho dlhodobý prístup a slušnosť z neho robia výnimočne dobrého nového vlastníka pre naše noviny," povedal Graham. 

Bezos, ktorý za posledné dve dekády zo svojej firmy Amazon.com vybudoval významného hráča na poli internetového predaja, ako aj technológií, prvé kroky v mediálnej branži urobil už začiatkom tohto roka, keď investoval do spravodajskej internetovej stránky Business Insider. Jeho akvizícia prestížneho denníka a pridružených aktív bude oddelená a nezávislá od aktivít spoločnosti Amazon.com, informoval Washington Post. Prekvapivý obchod je po nedávnom predaji denníka Boston Globe za 70 mil. USD ďalším dôkazom nebývalých problémov, s ktorými sa noviny čeliace klesajúcemu záujmu čitateľov a padajúcim ziskom z reklamy boria. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies