Zákazom hazardu príde Galanta o vyše 180-tisíc eur

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 10:12 • 2 min
Zákazom hazardu príde Galanta o vyše 180-tisíc eur

GALANTA – Galanta v prípade zákazu hazardných hier v meste príde ročne o viac ako 180-tisíc eur. Ide o odvody z prevádzkovania videohier a ruliet a príjem z vydaných licencií na prevádzkovanie výherných prístrojov.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti je v meste umiestnených 45 výherných prístrojov, 141 videohier a štyri rulety. Petičné hárky s podpismi za zákaz hazardu podpísalo 4850 obyvateľov Galanty, čo je približne o tisíc viac, ako vyžaduje zákon. Petíciu podpísali aj poslanci mestského zastupiteľstva.


Petičný výbor odovzdal primátorovi Galanty Petrovi Paškovi petíciu ešte v polovici marca, všeobecne záväzné nariadenie so zákazom prevádzkovania hazardných hier v meste sa zatiaľ na rokovanie mestského zastupiteľstva nedostalo. Má sa tak stať až v septembri, v prípade jeho schválenia bude trvať ešte pätnásť dní, kým nadobudne účinnosť. Odo dňa jeho účinnosti nebudú môcť Mestský úrad v Galante a ministerstvo financií vydávať nové licencie na prevádzkovanie určených hazardných hier. Predtým vydané licencie však budú platiť, takže hazard z mesta úplne nezmizne.


Zákon o hazardných hrách hovorí, že obce môžu za určitých podmienok všeobecne záväzným nariadením zakázať hazardné hry. Takýto zákaz musí platiť na celom území obce a na všetky hazardné hry. Takéto nariadenie môže obec vydať, ak sa obyvatelia obce petíciou sťažujú, že sa narúša verejný poriadok v súvislosti s hraním hazardných hier, pričom petíciu musí podporiť najmenej 30 percent obyvateľov obce nad 18 rokov.


Galanta bola jedným zo šiestich slovenských miest, kde iniciatíva Zastavme hazard začiatkom roka zbierala podpisy pod petíciu proti hazardným hrám. Petíciu podporili mestskí poslanci, ale aj primátor Peter Paška.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies