Zákazku na veľké teréniaky pre ministerstvo vnútra získala Toyota

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 12:33 • 2 min
Zákazku na veľké teréniaky pre ministerstvo vnútra získala Toyota

BRATISLAVA - Japonská automobilka Toyota dodá ministerstvu vnútra špecifické terénne autá. Štát plánuje kúpiť odhadom 77 vozidiel, stáť budú približne 4,15 milióna eur bez DPH. Vyplýva to zo zverejneného oznámenia o výsledku verejného obstarávania.

slovakia

left justify in out

Ponuka Toyoty bola v súťaži jediná. Ministerstvo uzavrelo so slovenským zástupcom značky rámcovú dohodu na štyri roky. Autá budú objednávať polícii, hasičom aj Horskej záchrannej službe. Automobilka ponúkla rezortu model Land Cruiser 76. Ten dokáže prepraviť deviatich pasažierov. Vozidlá majú šesťvalcový naftový motor s maximálnym výkonom 129 koní. Podľa údajov v rámcovej dohode stojí jedno auto približne 41-tisíc eur bez dane. Výbava a príslušenstvo ďalších takmer 13-tisíc eur. Ministerstvo vnútra z pozície centrálnej obstarávacej organizácie tieto autá súťažilo aj pre ďalšie rezorty či štátne úrady.


Ministerstvo vnútra mení aj menší druh terénnych áut SUV, nakupovali Hyundai ix35, Kia Sportage a Volkswagen Tiguan. Policajti už na nich jazdia. Celý tender na túto kategóriu mal hodnotu viac ako 17 miliónov eur, uzavreli ho vlani na jeseň. Obmena vozového parku rezortu vnútra sa pritom týka viacerých automobilových tried. Okrem terénnych áut menili aj vozidlá nižšej strednej triedy. Napríklad vlani dostali policajti 740 vozidiel VW Golf za takmer 17 miliónov eur. Okrem toho kupovali aj vozidlá Kia a Hyundai a tiež menšie Peugeoty. Ministerstvo vymieňa aj dodávky a mikrobusy, dodávateľom je v tomto segmente Volskwagen. Objednávajú aj z tendra na luxusnejšiu triedu, kde uspeli vozidlá Audi A4, Škoda Superb a Volkswagen Passat.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies