Zakázali vymáhať 60-eurové faktúry, firma to ignoruje

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 06:35 • 2 min
Zakázali vymáhať 60-eurové faktúry, firma to ignoruje

Zakázali vymáhať 60-eurové faktúry, firma to ignoruje - Krimi Napriek tomu, že súd zakázal vymáhať a prevádzať údajné pohľadávky za používanie rôznych internetových stránok, firma zo Seychelských ostrovov to ignoruje. Pohľadávky previedla a pokračuje vo v

slovakia

left justify in out

img

Napriek tomu, že súd zakázal vymáhať a prevádzať údajné pohľadávky za používanie rôznych internetových stránok, firma zo Seychelských ostrovov to ignoruje. Pohľadávky previedla a pokračuje vo vymáhaní. Upozornilo na to Centrum ochrany práv občanov (COPO). 
      Ľudia, ktorí sa zaregistrovali na neoficiálnej stránke hokejového šampionátu www.ms-2010.sk, ale aj iných, dostávajú od novembra 2010 elektronickou poštou výzvy, aby zaplatili desiatky eur za ich používanie. Doplatili na neprehľadné všeobecné podmienky registrácie. Pohľadávky firmy Online Investment Group Ltd. (OIG) zo Seychelských ostrovov na Slovensku vymáhala spoločnosť BIB Service z Nitry. Jej právny zástupca o prípade odmietol hovoriť.
      Spotrebitelia, ktorí sa cítia podvedení a platiť nechcú, sa obrátili na Okresný súd v Prešove. Predbežným opatrením, ktoré vydal 3. februára 2012, zakázal OIG aj BIB Service vymáhať a prevádzať pohľadávky. "Vzhľadom na to, že ide o predbežné opatrenie, rozhodnutie je vykonateľné dňom jeho vyhlásenia. Ide o dočasnú úpravu právneho vzťahu, nie o konečné rozhodnutie vo veci samej," povedal hovorca súdu Michal Drimák. 
      OIG v posledných dňoch rozosiela elektronickou poštou listy s oznámením, že svoje pohľadávky 1. apríla postúpila podľa paragrafov slovenského Občianskeho zákonníka ďalšej seychelskej firme Flavio Contrepacore and Co. Limited. "Čo je nepochopiteľné, keďže žiaden z účastníkov tohto zázračného prevodu nemá so Slovenskou republikou a teda ani našim právnym poriadkom nič spoločné. Znovu to len potvrdzuje tvrdenia, že za týmito spoločnosťami sú slovenskí aktéri," povedal Miroslav Antoňak z COPO. Tým, ktorí takúto poštu s výzvou na zaplatenie dostali, odporúča, aby ju ignorovali, prípadne podali trestné oznámenie pre podozrenie z marenia úradného rozhodnutia. Pohľadávky Flavio Contrepacore and Co. Limited na Slovensku spravuje firma International Payment Service, jej stanovisko k prípadu sa získať nepodarilo. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies