Zakázali reklamu s čajníkom, ktorý pripomína svojim dizajnom Hitlera

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 07:13 • 2 min
Zakázali reklamu s čajníkom, ktorý pripomína svojim dizajnom Hitlera

WASHINGTON - Pod paľbu kritiky sa v uplynulých dňoch dostal americký reťazec JC Penney. Dôvodom je jeho reklama na čajník, ktorý podľa mnohých jednoznačne pripomína nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

slovakia

left justify in out

Bilbord sa nachádzal pri jednej z diaľnic v štáte Kalifornia a upozornili naň motoristi. Jeden z nich uviedol, že Hitler neďaleko pamätníku obetí holokaustu nie je práve dobrý nápad. Zábery zaplavili sociálne siete a donútili spoločnosť reagovať. Podľa nej ide o náhodu a jasný nezmysel. Reklamu však stiahli a nie je už ani na internete pre vypredanie spornej kanvice. Tá je však v ponuke na stránke eBay za vyvolávaciu cenu 200 dolárov, teda o 160 dolárov viac, ako bola pôvodná cena.

Hitler sa k moci v Nemecku dostal v roku 1933 a postupne si uzurpoval absolútnu moc. Tvrdými podmienkami mierovej zmluvy zbedačené Nemecko zatiahol do najhoršej vojny v dejinách ľudstva a stál za vyvraždením miliónov Židov, Rómov a odporcov jeho režimu. Spravodlivého súdu sa však nedočkal, keďže mal spáchať samovraždu vo svojom bunkri tesne pred obsadením Berlína sovietskou armádou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies