Zákaz zhromažďovania v oblasti Ile-de-France predĺžili do nedele

NETKY.SK • 19 November 2015, 12:45 • 2 min
Zákaz zhromažďovania v oblasti Ile-de-France predĺžili do nedele

PARÍŽ - Zákaz verejných zhromaždení v Paríži, ktorý platí v dôsledku minulopiatkových atentátov až do tejto nedele, viedol k dočasnému zastaveniu rozdávania teplej stravy bezdomovcom a chudobným, organizovanému združením Les Restos du coeur v Paríži.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Organizácia, ktorú založil francúzsky komik Coluche, v dnešnom komuniké vysvetlila, že po pristavení auta s nádobami s teplým jedlom sa na tom-ktorom verejnom mieste vždy zhromaždia ľudia, čo momentálne nariadenie parížskej prefektúry zakazuje.


Organizácia však ubezpečila, že v iných svojich aktivitách pokračuje, takže nocľahárne či denné centrá pracujú ako obvykle. Prisľúbila tiež, že dodávky s teplým jedlom pre bezdomovcov a sociálne odkázaných sa vrátia ihneď, ako to bude možné.


Za normálnych okolnosti dodávky Restos du coeur rozdávajú v Paríži teplé jedlo vždy po 20.00 h na vopred určených miestach.


Od piatkových atentátov v Paríži platí na celom území výnimočný stav, ktoré parlament koncom týždňa podľa všetkého predĺži o ďalšie tri mesiace, do konca februára. Výnimočný stav dáva miestnym úradom právo zakázať zhromaždenia na verejných miestach, čo v prípade Paríža a okolia - oblasti Ile-de-France - platí až do nedeľného večera.


Ako spresnila televízia RTL, zákaz zhromažďovania na verejných miestach sa netýka miest, kde sa minulý piatok odohrali atentáty, pri ktorých prišlo o život 129 ľudí a ďalších 352 ich bolo zranených. Ľudia sa tam začali spontánne schádzať už počas minulej soboty, prinášali tam kvety, zapaľovali sviečky, modlili sa, rozjímali či diskutovali.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies