Zákaz vychádzania ebolu nezastaví, varujú odborníci

NETKY.SK • 7 September 2014, 09:15 • 2 min
Zákaz vychádzania ebolu nezastaví, varujú odborníci

DAKAR - Najnovšie rozhodnutie vlády v africkom Sierra Leone o zavedení zákazu vychádzania v rámci boja proti šíreniu eboly bude mať presne opačný efekt, ako je deklarovaný zámer.

slovakia

left justify in out

V sobotu pred tým varovala organizácia Lekári bez hraníc (MSF). "Podľa našej skúsenosti zákazy vychádzania a karantény nenapomáhajú dostať ebolu pod kontrolu," uviedlo charitatívne združenie. "Vedie to k zatajovaniu potenciálnych prípadov a končí ďalším šírením nákazy," dodali MSF, ktorí sa podieľajú na pomoci obetiam najhoršej epidémie eboly v histórii.

 

Zákaz vychádzania v Sierra Leone začne platiť 18. septembra a potrvá štyri dni. "Je potrebný agresívny prístup na to, aby sme sa konečne raz a navždy vyrovnali so šírením eboly," zdôvodnil opatrenie prezidentský poradca Ben Kargbo. Na dodržiavanie zákazu bude dohliadať až 21-tisíc ľudí. Smrtiacim vírusom ebola sa v Guinei, Libérii a Sierre Leone do piatku podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) nakazilo najmenej 3944 ľudí, z ktorých 2097 ochoreniu podľahlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies