Zákaz predaja cukroviniek či kolových nápojov v školách má podporu pléna

NETKY.SK • 23 September 2014, 11:56 • 2 min
Zákaz predaja cukroviniek či kolových nápojov v školách má podporu pléna

BRATISLAVA - V školách a školských zariadeniach by nemali deťom predávať cukrovinky, zmrzlinu, nanuky, kolové, kávové a energetické nápoje, alebo aj jedlá rýchleho občerstvenia. So zákazom takýchto potravinových výrobkov počíta návrh novely školského zákona z dielne podpredsedníčky parlamentu Renáty Zmajkovičovej (Smer-SD), ktorý dnes poslanci posunuli do druhého čítania.

slovakia

left justify in out

Zmajkovičová chce dosiahnuť, aby deti v školách a školských zariadeniach dostávali zdraviu prospešné potraviny a potravinové výrobky. "Cieľom návrhu je zastaviť doterajší trend rastu obezity u obyvateľov SR, najmä u školopovinných detí a mládeže," odôvodnila svoj návrh.
      

Súčasne chce dosiahnuť "zníženie existujúceho deficitu v príjme pozitívnych nutrientov vo výžive", a tiež znížiť rizikové faktory výživy. Podľa Zmajkovičovej je potrebné uvedomiť si a pochopiť vplyv stravovania na vývoj detí. "Predmetný návrh si kladie za cieľ aj napomôcť k zastaveniu nárastu zdraviu škodlivej nadhmotnosti a obezity u detí a mládeže," uzavrela predkladateľka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies