Zákaz plastových slamiek v Británii otvára nové možnosti: Vzniká tam nová sféra biznisu!

NETKY.SK • 22 Jún 2018, 13:00 • 2 min
Zákaz plastových slamiek v Británii otvára nové možnosti: Vzniká tam nová sféra biznisu!

Zákaz plastových slamiek v Anglicku vytvoril priestor pre niečo nové.

slovakia

left justify in out

Koncom apríla sa potešili mnohí ekologicky orientovaní ľudia. Britská premiérka Theresa Mayová totiž oznámila, že krajina postupne zakáže všetky jednorazové plasty vrátane slamiek. Práve tých sa tu totiž denne vyhodí neuveriteľných 500 miliónov! Ak neskončia v zmiešanom odpade, žiaľ, dostávajú sa do prírody a oceánov, kde likvidujú život.

 

Toto rozhodnutie ale určite zaskočilo nejeden podnik, ktorý je v rámci svojich štandardov prípravy miešaných nápojov zvyknutý takúto pomôcku používať. Čo si bez nich zrazu počnú? A tu zbadala istá skupina podnikavých Britov dieru na trhu. Rozhodli sa založiť továreň na výrobu papierových, biologicky odbúrateľných slamiek.

 

Práve papierové slamky sú logickou voľbou, mohli by poslúžiť ako vhodná náhrada tých plastových. Avšak v rámci Anglicka sa niekoľko desaťročí nevyrábajú. Je možné dovážať ich z Číny, no tým sa zasa zvyšuje uhlíková stopa. Mark Varney teda v situácii zbadal potenciál a s partnermi spúšťa výrobu anglických papierových slamiek.

 

Záujem o nich prejavili už mnohé veľké spoločnosti vrátane McDonald´s, pre ktoré by ich mali vyrábať. Zdá sa teda, že ide o naozaj lukratívny spôsob podnikania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona