Zákaz pitia vody z vodovodu už v Seredi zrušili

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 15:06 • 2 min
Zákaz pitia vody z vodovodu už v Seredi zrušili

SEREĎ – Hygienici dnes zrušili zákaz používania pitnej vody z verejného vodovodu v Seredi. Prevádzkovateľ Západoslovenská vodárenská spoločnosť a. s., odštepný závod v Galante odstránil nedostatky, ktoré viedli k zákazu pitia vody. Vzorky vody už spĺňali požadované kritériá.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií, ktoré dnes zverejnilo mesto na svojej webovej stránke, vodári urobili dôkladné preplachy potrubí. Na základe výsledkov, ktoré zaslal Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave, v mikrobiologických a biologických ukazovateľoch kvalita vody spĺňala požiadavky. Žiadna z odobraných vzoriek vody nevykazovala mikrobiologickú a biologickú závadnosť.

Zrušené preto bolo náhradné zásobovanie vodou cisternami, ktoré bolo naplánované pôvodne aj na dnešný deň. K opatreniam pristúpili v Seredi po tom, ako voda z verejného zdroja mala hrdzavú farbu a zapáchala. Zákaz sa týkal pitia vody i varenia z nej.

TASR sa pokúša získať stanovisko generálneho riaditeľa Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a. s. so sídlom v Nitre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies