Zákaz nosenia laptopov na palubu lietadla neplatí, dokonca ani pre lety z Rijádu do USA

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 13:06 • 2 min
Zákaz nosenia laptopov na palubu lietadla neplatí, dokonca ani pre lety z Rijádu do USA

RIJÁD - Na pasažierov využívajúcich priame lety zo saudskoarabského Rijádu do USA sa už viac nevzťahuje zákaz nosenia prenosných elektronických zariadení na paluby lietadiel.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters, podľa ktorej bol Rijád poslednou destináciou s celkovo desiatich miest zasiahnutých nedávnym americkým zákazom. Spojené štáty uvalili v marci na cestujúcich využívajúcich lety z vybraných letísk v krajinách Blízkeho východu a severnej Afriky zákaz brať si so sebou na palubu lietadla svoje elektronické zariadenia, ako sú prenosné počítače. Opatrenie vyhlásili v reakcii na bližšie nešpecifikovanú hrozbu.

 

Americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť preskúmalo lety z medzinárodných letísk kráľa Chálida a kráľa Abdalazíza v Rijáde a zákaz odvolalo. Ešte v stredu to prostredníctvom vyhlásenia na svojej internetovej stránke oznámila saudskoarabská štátna letecká spoločnosť Saudia.

 

Správu potvrdil odkazom na Twitteri hovorca predmetného amerického ministerstva Dave Lapan. Uviedol, že obmedzenie platné pre Rijád stiahli. Z tohto zákazu tak už bolo vyňatých všetkých desať letísk pôvodne zasiahnutých týmto opatrením, dodal.

 

Letecká spoločnosť Saudia je jediným dopravcom, ktorý prevádzkuje priame lety zo Saudskej Arábie do Spojených štátov, doplnil Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona