Zákaz nočných letov nad Frankfurtom platí, rozhodol spolkový súd

NETKY.SK • 4 Apríl 2012, 11:20 • 2 min
Zákaz nočných letov nad Frankfurtom platí, rozhodol spolkový súd

Zákaz nočných letov nad Frankfurtom platí, rozhodol spolkový súd - Doprava Nemecký spolkový správny súd v Lipsku dnes potvrdil zákaz nočných letov na letisku vo Frankfurte nad Mohanom od 23. 00 h do 5.

slovakia

left justify in out

img

Nemecký spolkový správny súd v Lipsku dnes potvrdil zákaz nočných letov na letisku vo Frankfurte nad Mohanom od 23.00 h do 5.00 h ráno. Oznámila to agentúra Reuters. 
      Zrušil tak výnimku na obmedzený počet nočných letov, ktorú letisku udelila spolková krajina Hesensko.
      Zákaz sa dotkne mnohých cestujúcich v Európe, pretože Frankfurt patrí k najvyťaženejším letiskám starého kontinentu. Je prestupným miestom na rad zámorských spojov do Ameriky a do Ázie.
      Súd v Lipsku potvrdil nariadenie z októbra minulého roka, ktoré zakázalo nočnú prevádzku na treťom najväčšom letisku v Európe.
      Zákaz podľa agentúry Reuters môže vážne postihnúť nemeckú leteckú spoločnosť Lufthansa, ktorá argumentovala, že potrebuje nočné lety na tomto letisku, aby dokázala súťažiť s rýchlo rastúcimi letiskami v Perzskom zálive.
      Zákaz nočných letov iniciovali obyvatelia okolia letiska pre vysoký hluk po otvorení štvrtej vzletovej dráhy vo Frankfurte. Od októbra 2011 bol obmedzený počet nočných letov na 17, obyvateľov to však neuspokojilo.
      Dnešné rozhodnutie môže ovplyvniť aj prevádzku na ďalších nemeckých letiskách, čo by podľa analytikov mohlo mať negatívny dopad nielen na letiská, ale aj na nemeckú ekonomiku.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies