Zákaz koncertovania Metallicy na britskom festivale podporilo už vyše 10-tisíc ľudí

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 09:14 • 2 min
Zákaz koncertovania Metallicy na britskom festivale podporilo už vyše 10-tisíc ľudí

LONDÝN - Vyše 10.000 ľudí sa už pripojilo ku kampani požadujúcej zákaz účinkovania americkej skupiny Metallica na britskom hudobnom festivale Glastonbury, ktorý sa uskutoční 25.–29. júna pri obci Pilton v grófstve Somerset. Dôvodom je podpora lovu medveďov zo strany jej frontmana Jamesa Hetfielda, informoval denník The Guardian.

slovakia

left justify in out

Podľa organizátorov webovej kampane je politika skupiny "nezlučiteľná s duchom Glastonbury". Hetfield, ktorý v Metallice zastáva post speváka a gitaristu, totiž nedávno spolupracoval na televíznom dokumentárnom projekte stanice History s názvom The Hunt. Hudobník nahovoril všetky časti osemdielneho seriálu mapujúceho lov medveďov na aljašskom ostrove Kodiak.
      

"Úcta k zvieratám je prvoradá pre všetkých lovcov, ktorí prichádzajú na ostrov Kodiak. Majú etickú i právnu zodpovednosť za čistý odstrel. Odhliadnuc od populačnej regulácie je lov medveďov životne dôležitým ekonomickým faktorom ostrova," uviedli producenti seriálu. Hetfield je otvoreným priaznivcom lovu a členom Národného streleckého spolku Ameriky (NRA).
      

Na festivale sa popri mnohých iných predstavia skupiny ako Arcade Fire, Manic Street Preachers, Massive Attack, Pixies, Clannad, Kaiser Chiefs a sóloví interpreti ako Suzanne Vega, PJ Harvey, Jack White, Robert Plant, Yoko Ono či Nina Calvi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona