Zákaz ICO už aj v Južnej Kórei

NETKY.SK • 30 September 2017, 20:00 • 2 min
Zákaz ICO už aj v Južnej Kórei

SOUL – Finančný regulátor v Južnej Kórei zakázal domácim spoločnostiam a začínajúcim podnikom účasť na ICO metóde získavania finančných prostriedkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po zasadnutí, na ktorom sa diskutovalo o súčasných kontrolách kryptomien, Komisia pre finančné služby (FSC) vyhlásila, že zakáže všetky formy blockchain financovania bez ohľadu na technickú terminológiu. V nadväznosti na toto rozhodnutie bude nezákonné aj maržové obchodovanie s virtuálnymi menami.

Ponuka tokenov, čo je druh získavania finančných prostriedkov, ktorý sa stal veľmi populárnym v posledných mesiacoch, sú príliš špekulatívne a predstavujú porušenie zákona o kapitálovom trhu. Spoločnosti, ktoré budú zapojené do ICO získavania prostriedkov, čaká tvrdý zásah a následne aj prísne tresty.

Ďalšie opatrenia, ktoré čakajú na tieto spoločnosti v širšom meradle, zahŕňajú inšpekcie FSC v ich sídlach od konca septembra a od decembra aj analýza užívateľských údajov účtov virtuálnej meny.

 

img

 

Nie je jasné, do akej miery zasiahne toto rozhodnutie miestne burzy s kryptomenami. Južná Kórea nedávno zaznamenala prudký nárast obchodovania s kryptomenami aj kvôli rôznym obmedzeniam v Číne.

Vo vyhlásení FSC sa tiež spomína vlna nedávnych zatknutí a zatvárania spoločností, ktoré sa zaoberajú marketingom falošných kryptomien. Za tie získali asi 25 miliárd juhokórejských wonov (cca 18,5 milióna EUR) od približne 1.000 investorov. Z dôvodu takejto trestnej činnosti vzniklo nové Centrum pre zadržiavanie virtuálnych peňazí.

Susedná Čína vydala začiatkom septembra úplný zákaz ICO, pričom vydala regulačné vyhlásenie, ktoré viedlo k ukončeniu domácich obchodných operácií mnohých čínskych búrz s kryptomenami.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies