Zákaz ICO len dočasný: Čína sa chystá zaviesť licencie

NETKY.SK • 15 September 2017, 18:00 • 2 min
Zákaz ICO len dočasný: Čína sa chystá zaviesť licencie

PEKING – Výskumný pracovník Ústavu financií a bankovníctva (čínskou vládou podporovaná akademická výskumná organizácia) Hu Bing v rozhovore pre štátnu televíziu CCTV-13 potvrdil, že zákaz ICO je len dočasný.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dočasný zákaz

V rozhovore pre CCTV-13 Bing vysvetlil, že pozastavenie ICO a označenie tejto metódy ako ilegálne získavanie finančných prostriedkov, sú len dočasné, kým miestne regulačné orgány nezavedú potrebné regulačné nariadenia a predpisy pre investorov a samotné projekty ICO.

Bing zdôraznil, že čínska krypto komunita musí pochopiť, že vláda nezakázala ICO natrvalo, len ich pozastavila so zámerom ich obnovenia v blízkej budúcnosti. Bing tiež poznamenal, že čínska vláda a jej finančné regulačné orgány v súčasnosti zvažujú možnosť, že povolia ICO spoločnostiam získavať peniaze v kontrolovanom prostredí prostredníctvom licenčného programu.

 

img

 

Ak sa vláda rozhodne legalizovať a regulovať trh s ICO metódou získavania peňazí, jeho licenčný program bude štruktúrovaný podobne ako program BitLicense od Štátneho ministerstva financií (NYSDF) v New Yorku, ktorý vyžaduje, aby spoločnosti získali od štátu licenciu.

Odchod z amerického trhu

Mnohé začínajúce podniky v New Yorku však opustili štát práve kvôli nepraktickým predpisom navrhnutými NYSDF a BitLicense. Svoju činnosť v štáte New York však ponechalo päť spoločností, vrátane Coinbase a Bitstampu, ktoré minuli vyše 100.000 dolárov, aby získali licenciu.

V nasledujúcich mesiacoch môže čínska vláda zaviesť licenčný program pre ICO ako pokus o reštrukturalizáciu trhu a predstavenie legitímnych ICO projektov a začínajúcich blockchain spoločností.

 

img

 

Nesmieme zabudnúť, že čínska vláda v minulosti už zakázala mnoho vznikajúcich a inovatívnych technológií. Napríklad v roku 2013 čínska vláda a jej finančné regulačné orgány zakázali Bitcoin v dvoch odlišných prípadoch. Čínska ľudová banka zašla tak ďaleko, že zakázala transakcie a obchodné aktivity s Bitcoinmi. Keďže však obchodné aktivity jednoducho prešli na mimoburzové trhy a ten sa stal ešte ťažšie regulovateľným, Čínska ľudová banka a finančné regulačné orgány dospeli k záveru, že bude lepšie Bitcoin opäť legalizovať a následne regulovať.

Singapurský optimizmus

Podobná situácia sa môže objaviť aj na trhu s ICO spoločnosťami. Ak by sa ICO spoločnosti a začínajúce blockchain spoločnosti jednoducho presunuli do Hongkongu, Singapuru, Japonska, alebo iných krajín, ktoré vyjadrili svoj optimizmus voči ICO, zákaz čínskej vlády by poškodil len ich vlastnému trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies