Zákaz hazardu v Bratislave zrejme stratí účinnosť 28. decembra

NETKY.SK • 11 December 2018, 13:00 • 2 min
Zákaz hazardu v Bratislave zrejme stratí účinnosť 28. decembra

BRATISLAVA – Všeobecné záväzné nariadenie (VZN) o zákaze hazardu v hlavnom meste zrejme zanikne 28. decembra. Stane sa tak po tom, čo v júni konštatoval Krajský súd v Bratislave tohto nariadenia so zákonom. Nový primátor Bratislavy Matúš Vallo upozorňuje, že pokiaľ do 28. decembra nepadne verdikt, budúce rozhodnutie súdu už na veci nič nezmení a súčasný zákaz hazardu v meste už nebude platný.

slovakia

left justify in out

Vallo sa v pondelok (10.12.) prostredníctvom právneho zástupcu mesta preto obrátil na Najvyšší súd SR, aby vo veci rozhodol ešte do 28. decembra. "Bohužiaľ, ani z pozície primátora už pre platnosť zákazu hazardu viac urobiť neviem," napísal primátor na sociálnej sieti.

 

img

 

Hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová pre TASR uviedla, že zatiaľ zamietli návrh hlavného mesta na priznanie odkladného účinku proti uzneseniu Krajského súdu v Bratislave. Mesto totiž nepreukázalo, že by mu v dôsledku trvania účinkov rozsudku krajského súdu priamo hrozila závažná ujma. 

Herne sa po vypršaní licencií od mája 2017 už nemali nachádzať v hoteloch, penziónoch, bytových domoch, pohostinstvách, v budovách pre obchod, kultúru či na verejnú zábavu. Výnimkou je stávkovanie, ktoré je vyňaté zo zákona. Krajská prokuratúra v Bratislave však podala na jeseň 2017 na mesto žalobu. Dôvodom bolo, že bratislavskí mestskí poslanci koncom júna minulého roka nevyhoveli protestu prokurátora voči VZN o zákaze umiestnenia herní v hlavnom meste. Prokuratúra navrhovala toto nariadenie zrušiť. 

Vec sa dostala až pred Krajský súd v Bratislave, ktorý tento rok v júni vyhovel žalobe prokuratúry a vo svojom rozhodnutí prijal jej argumenty o nesúlade prijatého VZN so zákonom. Mesto zároveň podalo na najvyšší súd návrh na priznanie odkladného účinku kasačnej sťažnosti. V hlavnom meste už spustili novú petíciu za zákaz hazardu v meste s názvom "Nech sa hazard do Bratislavy nevráti."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies