Zákaz hazardu pre dlžníkov a poberačov dávok neprešiel

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 17:50 • 2 min
Zákaz hazardu pre dlžníkov a poberačov dávok neprešiel

BRATISLAVA – Dlžníci na odvodoch v Sociálnej poisťovni, verejnom zdravotnom poistení, rovnako aj dlžníci na daniach budú môcť aj naďalej hrať hazardné hry v herniach po celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Parlament dnes neschválil novelu zákona o hazardných hrách, ktorou chceli hranie hazardných hier dlžníkom štátu zakázať poslanci za OĽaNO-NOVA. Zákaz hrania hazardných hier mal platiť aj pre ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi. „Téma hazardu je pre OĽaNO-NOVA kľúčová, pretože hazard ničí osudy ľudí a rodín,“ povedala poslankyňa NR SR za obyčajných ľudí Veronika Remišová.


Obyčajní ľudia presadzovali, aby pred začatím hrania hazardnej hry prevádzkovateľ overil, či hráč nemá nedoplatky na sociálnom poistení, na verejnom zdravotnom poistení, nemá daňové nedoplatky alebo nepoberá dávky v hmotnej núdzi. Zavádzané opatrenia podľa OĽaNO-NOVA nevyžadujú od prevádzkovateľa žiaden iný náklad ako pripojenie k internetu. To by malo umožniť kontrolovať údaje v registroch poberateľov dávok a dlžníkov. Ak by občan bol v zozname, nemohol by hrať.

 

„Je zvrátené, ak sa všetci skladáme na pomoc tým najchudobnejším, podporujeme ich vyplácaním sociálnych dávok, a oni tie peniaze napchajú do hracích automatov. Týmto návrhom zákona im zabránime v hraní,“ povedal pred časom exposlanec OĽaNO-NOVA Peter Pollák.


Návrh zákona nemal za cieľ zakázať hrať hazardné hry, ale eliminovať prípady, keď hazardné hry hrajú tzv. sociálne prípady, ľudia, ktorí sú odkázaní na dávky v hmotnej núdzi či si nedokážu plniť svoje zákonné povinnosti - platiť poistné a dane. Obyčajní ľudia presadzovali podobný návrh aj v minulom volebnom období, parlament ho zamietol.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies