Zákaz áut so spaľovacími motormi by ohrozil veľký počet pracovných miest

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 18:05 • 2 min
Zákaz áut so spaľovacími motormi by ohrozil veľký počet pracovných miest

BERLÍN - Nemecký ekonomický inštitút Ifo rovnako ako nemecký automobilový priemysel varujú pred potenciálnym zákazom áut so spaľovacími motormi.

slovakia

left justify in out

Takýto zákaz nie je správnou cestou k dosiahnutiu cieľov v oblasti ochrany klímy, uviedol šéf inštitútu Ifo Clemens Fuest. Takýto zákaz by ohrozil asi 620.000 pracovných miest v Nemecku, ktoré priamo alebo nepriamo závisia od výroby áut s benzínovými alebo dieselovými motormi, uvádza sa v štúdii, ktorú zrealizoval inštitút Ifo na objednávku zväzu automobilového priemyslu VDA. Zákaz spaľovacích motorov by tiež ohrozil 13 % z tvorby hodnôt v rámci produkcie odvetvia, čo zodpovedá približne 48 miliardám eur.

 

O zákaze registrácií nových áut so spaľovacími motormi sa diskutuje vo viacerých európskych mestách. V Nemecku požadujú Zelení, aby sa od roku 2030 mohli ako nové registrovať už len bezemisné vozidlá. Podľa šéfa VDA Matthiasa Wissmanna nemajú takéto termíny ekonomický zmysel a strategicky sú nerozumné. Prechod k predaju áut s nulovými emisiami by priamo ohrozil 436.000 miest v oblasti výroby a zvyšok ohrozených miest by sa týkal pridružených odvetví, ako sú dodávatelia, uviedol inštitút Ifo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies