Zakarpatský gubernátor: Pašeráci tabaku do EÚ dostali zelenú, chcem odstúpiť

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 12:55 • 2 min
Zakarpatský gubernátor: Pašeráci tabaku do EÚ dostali zelenú, chcem odstúpiť

UŽHOROD - Gubernátor ukrajinskej Zakarpatskej oblasti Hennadij Moskaľ uznal porážku vo vojne proti tabakovej mafii a poslal premiérovi Volodymyrovi Hrojsmanovi oficiálnu žiadosť o svoje odvolanie z funkcie, informovali dnes agentúry Ukrinform a UNIAN.

slovakia

left justify in out

"Nevidím žiadny dôvod pre moje ďalšie pôsobenie vo funkcii predsedu Zakarpatskej regionálnej štátnej správy. Preto vás žiadam, aby ste uplatnili svoje ústavné právo a predložili moje odvolanie z funkcie prezidentovi Ukrajiny," uviedol gubernátor.


Moskaľ pripomenul, že 11. júla 2015 sa odohral v Mukačeve ozbrojený konflikt, ktorý vyvolalo nové rozdelenie distribučných ciest cigariet pašovaných z Ukrajiny do Európskej únie. Bezprostredne po incidente prezident Petro Porošenko spustil personálne zmeny v regionálnej štátnej správe, miestnych oddeleniach ministerstva vnútra, tajnej služby, daňového úradu a pohraničnej stráže. V dôsledku toho sa podľa Moskaľa situácia v oblasti stabilizovala.


Avšak, ako zdôraznil, medzinárodné zločinecké skupiny "sa nechcú zmieriť so stratou veľkého zisku a akýmkoľvek spôsobom sa snažia o obnovenie systémového pašovania tabakových výrobkov s využitím vplyvu ukrajinských politikov a šéfov istých agentúr".


Zakarpatská oblasť sa vrátila "späť do lona pašerákov a nelegálny pohyb tabaku cez štátne hranice (s Európskou úniou) dostal zelenú", povedal Moskaľ. "Keď sme viedli vojnu proti pašeráctvu, varovali ma pred takýmto scenárom. Bohužiaľ, tieto varovania sa stali realitou," konštatoval gubernátor. Vláda podľa neho stratila kontrolu aj nad situáciou ohľadne ilegálnej ťažby jantáru, výroby drog, obchodovania so zbraňami, kriminality a ďalších deštruktívnych procesov v spoločnosti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies